Szybkie serowe bułeczki, które przygotujesz z dowolnymi owocami. Jagodzianki, truskawianki, malinianki, jeżynianki - które wybierasz? :)
Twaróg, jajka, mąkę budyń i erytrol wymieszaj w jednym naczyniu.
Połącz rozmrożone owoce z erytrolem i wymieszaj łyżką. Spradź czy odpowiada Ci poziom słodkości owoców.
Z masy twarogowej zwilżonymi dłońmi ulep kule (4 sztuki). Ułóż je na papierze do pieczenia i delikatnie spłaszcz za pomocą łyżki.
Łyżką uformuj w kulkach wgłębienia na owoce i wypełnij je - do każdego wgłębienia dodaj po 1 łyżce owoców.
Bułeczki wstaw do nagrzanego piekarnika na 25-30 minut, temperatura 180 stopni.
Gotowe bułeczki po ostudzeniu możesz posypać erytrolem.