Cofnij
JAGLANE BOUNTY
Czas przygotowania
5 minut
Czas gotowania
20 minut
Czas całkowity
25 minut
 

Pyszny kokosowy deser z kaszy jaglanej.

Porcje: 2
Składniki
  • 1 szklanka suchej kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka roślinnego np. kokosowego
  • 2 szklanki zimnej wody
  • 100 g wiórek kokosowych
  • 3 łyżki ksylitolu
  • gorzka czekolada
Instrukcje
  1. Wsyp do garnuszka kaszę. Dolej mleko i wodę. Gotuj około 20 minut aż powstanie lekka "papka".

  2. Dodaj do kaszy ksylitol i wiórki kokosowe i dobrze wymieszaj.

  3. Odstaw kaszę, by troszkę się ostudziła.

  4. W tym czasie przygotuj polewę z czekolady gorzej. Możesz rozpuścić ją w garnuszku z 2 łyżkami oleju kokosowego.

  5. Nakładaj do słoiczka na zmianę kaszę i polewę. Odczekaj chwilę aż polewa troszkę zastygnie i nałóż kolejną warstwę kaszy. Na koniec polej deser rozpuszczoną czekoladą.

  6. Gotowy deser wstaw do lodówki, a następnego dnia zabierz ze sobą do szkoły/pracy :)