Cofnij
LODOWE BABECZKI Z MASŁA ORZECHOWEGO
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
20 minut
Czas całkowity
30 minut
 

Masło orzechowe w wersji lodowej :)

Z przepisu wychodzą 3-4 babeczki

Składniki
WARSTWA DOLNA
  • 1/2 szklanki masła orzechowego
  • 2 łyżki płynnego oleju kokosowego
  • 2 łyżki kakao
  • słodzik wedle uznania
WARSTWA GÓRNA
  • 1/2 szklanki masła orzechowego
  • 2 łyżki płynnego oleju kokosowego
  • słodzik wedle uznania
  • ekstrakt np. waniliowy
Instrukcje
  1. Wymieszaj składniki na warstwę dolną.
  2. Przełóż masę do foremek.

  3. Wstaw do zamrażarki na 10-15 minut, do stężenia masy.

  4. Wymieszaj składniki na warstwę górną i nałóż na zamrożoną warstwę dolną.

  5. Ponownie wstaw do zamrażarki na 10-15 minut.