Cofnij
TWAROGIETKI Z BORÓWKAMI
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
30 minut
Czas całkowity
40 minut
 
Składniki
  • 250 g twarogu chudego
  • 40 g mąki np. ryżowej
  • 1 jajko
  • 10 łyżek otrębów owsianych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
Instrukcje
  1. Wszystkie składniki wymieszaj.

  2. Uformuj kulki i spłaszcz je delikatnie.

  3. Ułóż na mini bułeczkach borówki.

  4. Ułóż twarogietki na papierze do pieczenia.

  5. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 30 minut, temperatura 180 stopni.

Notatki

Ciasto na twarogietki jest z natury klejące. Można lekko zwilżyć wodą dłonie. Wtedy ciasto nie powinno tak bardzo się przyklejać.