Cofnij
FIT TARTA RAFAELLO
Składniki
SPÓD
  • 150 g daktyli
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 2-3 łyżki płynnego oleju kokosowego
MASA
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 2 łyżki pasty kokosowej
  • 2 łyżki oleju tłoczonego na zimno np.z ostropestu
  • 40 g wiórków kokosowych
  • erytrytol do smaku
Instrukcje
  1. Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na około 30 min aż zmiękną. Odsącz sok i zblenduj daktyle razem z płatkami owsianymi. Dodaj płynny olej kokosowy i wymieszaj masę.
  2. Wyłóż masę na spód tortownicy (u mnie silikonowa, średnica 21 cm.)

  3. Kaszę jaglaną ugotuj, zblenduj. Dodaj pastę, wiórki, olej tłoczony na zimno, erytrytol i wymieszaj.

  4. Masę wyłóż na spód i wstaw na noc do lodówki.

  5. Tartę możesz udekorować wiórkami kokosowymi i owocami.

  6. Smacznego!