Cofnij
NUGGETSY Z TOFU
Składniki
  • 2 kostki tofu naturalnego (2 x 180g)
  • 1 szklanka ulionu warzywnego
  • 1/2 szklanki mąki owsianej
  • Sól, pieprz
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 2 łyżeczki papryki wędzonej
  • 4 łyżeczki siemienia lnianego
  • 4 łyżeczki płatków owsianych / kukurydzianych
  • olej Kujawski z pierwszego tłoczenia do smażenia
Instrukcje
  1. Tofu pokrój na paski, umieść w misce i zalej bulionem. Odstaw na około 20 minut. Posyp tofu solą, pieprzem, paprykami.
  2. Mąkę wymieszaj z płatkami owsianymi, siemieniem lnianym.

  3. Paski tofu maczaj w mące i smaż na rozgrzanym oleju rzepakowym Kujawskim z

    pierwszego tłoczenia z obu stron.

  4. Smacznego!