Cofnij
TIRAMISU a'la RAFAELLO
Składniki
  • 250 ml zaparzonej mocnej kawy
  • 50 ml likieru (opcjonalnie)
  • 4 żółtka
  • 4 łyżki erytrytolu
  • 250 g mascarpone (schłodzonego)
  • 100 g biszkoptów
Instrukcje
  1. Przygotuj kawę i wymieszaj z likierem (opcjonalnie). Odstaw do ostudzenia.

    Żółtka ubij z erytrytolem na puszystą masę, około 5 minut.

  2. Dodawaj mascarpone po 1 łyżce, cały czas ubijając.

  3. Na dnie pucharka nałóż warstwę kremu.

  4. Biszkopty namocz w kawie i ułóż na kremie. Posyp lekko kakao. Dodaj kostki czekolady proteinowej o smaku rafaello.

  5. Następnie ułóż kolejną warstwę kremu i biszkoptów.

  6. Wstaw do lodówki na około 3 godziny do schłodzenia lub przygotuj deser dzień wcześniej.

  7. Udekoruj biszkoptami i kakao. Możesz podawać z owocami.