Cofnij
KOKOSOWE CIASTKA JAGLANE Z 3 SKŁADNIKÓW

Błyskawiczne ciastka z kaszy jaglanej, naturalnie słodkie i kokosowe.

 Z przepisu wychodzi 10-12 ciastek (w zależności od ich grubości).

Składniki
  • 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
  • 10-15 daktyli
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
Instrukcje
  1. Daktyle zalej przegotowaną wodą i odstaw na około 20 min tak, aby zmiękły.

  2. Kaszę jaglaną opłucz. Zalej 1 szklanką zimnej wody i gotuj przez około 20 minut do uzyskania konsystencji "papki". Kaszę wystudź.

  3. Zblenduj kaszę oraz daktyle.

  4. Dodaj do masy daktylowo-jaglanej wiórki kokosowe i zblenduj lub wymieszaj dłonią.

  5. Uformuj ciastka w dowolnym kształcie. Ułóż na papierze do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku (180 stopni) około 30 minut.