Cofnij
JAGODOWE JAGLANE BOUNTY
Czas przygotowania
5 minut
Czas gotowania
20 minut
Czas całkowity
25 minut
 
Pyszny kokosowy deser z kaszy jaglanej.
Składniki
  • 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka np. roślinnego kokosowego
  • 1 szklanka zimnej wody
  • 50 g wiórek kokosowych
  • 1-2 łyżki ksylitolu
  • 1 miarka mieszanki Berry Boost (opcjonalnie)
  • 1 garść jagód
  • gorzka czekolada
Instrukcje
  1. Wsyp do garnuszka kaszę. Dolej mleko i wodę. Gotuj około 20 minut aż powstanie lekka "papka".
  2. Dodaj do kaszy ksylitol i wiórki kokosowe i dobrze wymieszaj.

  3. Odstaw kaszę, by troszkę się ostudziła.
  4. W tym czasie przygotuj polewę z czekolady gorzej. Możesz rozpuścić ją w garnuszku z 2 łyżkami oleju kokosowego.
  5. Kaszę podziel wedle uznania i do jednej części dodaj garść jagód i masę zblenduj.

  6. Nakładaj do słoiczka na zmianę kaszę i polewę. Odczekaj chwilę aż polewa troszkę zastygnie i nałóż kolejną warstwę kaszy. Na koniec polej deser rozpuszczoną czekoladą.
  7. Gotowy deser wstaw do lodówki, a następnego dnia zabierz ze sobą do szkoły/pracy :)