Pyszne, wegańskie ciastka z kremem jaglanym. Z przepisu wychodzi 8 ciasteczek.
Ugnieć wszystkie składniki na ciastka.
Uformuj kulkę i delikatnie spłaszczoną wstaw na 30 minut do lodówki.
Ułóż ciasto na papierze do pieczenia. Połóż na wierzchu drugi arkusz papieru do pieczenia i rozwałkuj ciasto do odpowiadającej Ci grubości.
Foremką okrągłą, w gwiazdki lub inny kształt wykrój ciastka.
Jeśli nie masz jeszcze gotowego kremu jaglanego, włóż ciastka do lodówki.
Wypłucz kaszę jaglaną.
Zalej mlekiem i wodą i ugotuj. Około 20 minut. Mieszaj podczas gotowania, żeby kasza się nie przypaliła.
Dodaj syrop klonowy i zblenduj.
Do jednej części dodaj wiórki kokosowe.
Przełóż ciastka kremem.
Przechowuj w lodówce :)