
KINDER BUENO
płatna współpraca z marką Mlekpol.
Kinder Bueno bez pieczenia. Tego ciasta musisz spróbować! Przepyszne, rozpływające się w ustach ciasto przekładane warstwą czekoladową i waniliową.
Krem waniliowy przygotowałam na bazie śmietanki Łaciata 36%.
Śmietanka łatwo się ubija i ma długi termin przydatności.
Jeśli szukasz pomysłów na pyszne dania, zajrzyj na stronę najlepszewkuchni.pl, znajdziesz tam mnóstwo inspiracji.

TIP: pamiętaj, żeby śmietankę 30 % lub 36% schłodzić w lodówce min.12 h w temperaturze poniżej 6°C przed ubijaniem
Śmietankę ubjam mikserem na sztywną pianę.
Śmietanka będzie dobrze ubita, gdy na wierzchu zaczną tworzyć się
miękkie i spiczaste piankowe szczyty.
Jeśli chcesz połączyć bitą śmietanę z cukrem, serkiem mascarpone lub innymi dodatkami, dodaj je na samym końcu, kiedy śmietanka jest już gęsta.



KINDER BUENO
300 g herbatników
2 budynie czekoladowe
500 ml mleka
50 g orzechów mielonych laskowych lub włoskich
4-5 łyżek kremu czekoladowego
250 g mascarpone
500 ml śmietanki 36% Łaciata
100 g białej czekolady
4 łyżki cukru pudru
100 g gorzkiej czekolady
100 g śmietanki 36%
Formę wyłóż warstwą herbatników, następnie posmaruj kremem czekoladowym i wyłóż kolejną warstwą herbatników.
Przygotuj budyń, zgodnie z instrukcją na opakowaniu lub przygotuj domowy bydyń. Dodaj do ugotowanego budyniu orzechy zmielone i masę wymieszaj. Wyłóż na niego warstwę herbatników.
Przygotuj krem waniliowy. Ubij śmietankę 36 %. Dodaj do niej mascarpone, rozpuszczoną białą czekoladę, cukier puder i delikatnie zmiksuj do połączenia. Wyłóż na niego warstwę herbatników.
Przygotuj polewę, śmietankę i czekoladę podgrzej w garnuszku na ogniu do rozpuszczenia. Mieszaj do połączenia. Polewę rozprowadź na herbatnikach i posyp ją z wierzchu zmielonymi orzechami laskowymi.
Wstaw na całą noc do lodówki do stężenia.
Smacznego!