KINDER BUENO 

płatna współpraca z marką Mlekpol. 

Kinder Bueno bez pieczenia. Tego ciasta musisz spróbować! Przepyszne, rozpływające się w  ustach ciasto przekładane warstwą czekoladową i waniliową.  

Krem waniliowy przygotowałam na bazie śmietanki Łaciata 36%.  

Śmietanka łatwo się ubija  i ma długi termin przydatności.  

Jeśli szukasz pomysłów na pyszne dania, zajrzyj na stronę najlepszewkuchni.pl, znajdziesz  tam mnóstwo inspiracji.

TIP: pamiętaj, żeby śmietankę 30 % lub 36% schłodzić w lodówce min.12 h w temperaturze poniżej 6°C  przed ubijaniem 

Śmietankę ubjam mikserem na sztywną pianę.  

Śmietanka będzie dobrze ubita, gdy na wierzchu zaczną tworzyć się  

miękkie i spiczaste piankowe szczyty.

Jeśli chcesz połączyć bitą śmietanę z cukrem, serkiem mascarpone lub  innymi dodatkami, dodaj je na samym końcu, kiedy śmietanka jest już  gęsta. 

KINDER BUENO 

300 g herbatników

2 budynie czekoladowe 

500 ml mleka 

50 g orzechów mielonych laskowych lub włoskich 

4-5 łyżek kremu czekoladowego

250 g mascarpone 

500 ml śmietanki 36% Łaciata 

100 g białej czekolady 

4 łyżki cukru pudru 

100 g gorzkiej czekolady 

100 g śmietanki 36% 

Formę wyłóż warstwą herbatników, następnie posmaruj kremem czekoladowym i wyłóż  kolejną warstwą herbatników.  

Przygotuj budyń, zgodnie z instrukcją na opakowaniu lub przygotuj domowy bydyń. Dodaj  do ugotowanego budyniu orzechy zmielone i masę wymieszaj. Wyłóż na niego warstwę  herbatników. 

Przygotuj krem waniliowy. Ubij śmietankę 36 %. Dodaj do niej mascarpone, rozpuszczoną  białą czekoladę, cukier puder i delikatnie zmiksuj do połączenia. Wyłóż na niego warstwę  herbatników. 

Przygotuj polewę, śmietankę i czekoladę podgrzej w garnuszku na ogniu do rozpuszczenia.  Mieszaj do połączenia. Polewę rozprowadź na herbatnikach i posyp ją z wierzchu zmielonymi  orzechami laskowymi. 

Wstaw na całą noc do lodówki do stężenia. 

Smacznego!