
Pyszna i szybka zapiekanka makaronowa z kilku składników. Musisz koniecznie spróbować. Podałam ją z sosem śmietankowym na bazie śmietanki Łaciata 18%, która się nie warzy, przez co idealnie sprawdza się do zup, sosów i dań zapiekanych. Całość posypałam tartym serem Jantar. Wyszło przepysznie!
Dajcie znać, kto się skusi na przetestowanie przepisu?




Zapiekanka makaronowa z wędzonym łososiem i brokułami w sosie śmietankowym
1 opakowanie łososia wędzonego
mozzarella 120 gram
1 świeży brokuł
200 g makaron typu rurki
Sos śmietankowy
200 g serka śmietankowego
30 g tartego sera Jantar
250 ml śmietanki Łaciata 18%
sól i pieprz do smaku
Makaron i brokuły ugotuj w osobnych garnkach.
Do małego garnka dodaj serek śmietankowy, ser Jantar i mieszaj do roztopienia, na małym ogniu. Wlej śmietankę Łaciata i wymieszaj na gładki sos i dopraw solą i pieprzem.
Ugotowany makaron włóż do naczynia żaroodpornego, dodaj sos śmietankowy i pokrojoną w kostkę mozzarellę. Następnie dodaj pokrojonego wędzonego łososia i delikatnie przemieszaj w formie. Posyp serem Jantar i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 15 minut (190 stopni C).
Smacznego! Ten oraz inne szybkie i proste w przygotowaniu przepisy znajdziecie na stronie Najlepszewkuchni.pl.
Post powstał w ramach współpracy z marką Łaciata.