
Puszyste placki bananowe – idealne na śniadanie lub kolację. Polubią je zarówno dzieci, jak i dorośli. Takie placuszki zrobisz już z kilku składników. Możesz je zjeść na ciepło lub na zimno, i tym samym spakować do lunchboxa. Ja podaję z konfiturą z malin oraz ananasów i brzoskwiń marki Stovit.
Świetnie sprawdzą się w diecie redukcyjnej, można je też zrobić w wersji bezglutenowej. I wychodzą takie grubaski. Są świetne z konfiturą, dżemem chia, lub dżemem bez cukru. Totalne mistrzostwo. Koniecznie spróbujcie, a jeśli szukacie więcej inspiracji na śniadania:
NALEŚNIKI / PLACKI / GOFRY – zapraszam TUTAJ
FIT ŚNIADANIA – zapraszam TUTAJ
Zajrzyj też na mój INSTAGRAM – TETIISHERI ? Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.
Post powstał we współpracy z marką @stovit_pl
🍌 PUSZYSTE PLACKI BANANOWE 🍌
12 sztuk
2 banany
2 jajka
200 ml mleka
270g mąki, u mnie ryżowa i orkiszowa jasna
2 łyżki erytrytolu
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Konfitura z malin @stovit_pl
Konfitura z ananasów i brzoskwiń @stovit_pl
Banany zblenduj z jajkami
Połącz sypkie składniki, dodaj do masy bananowej. Dolej mleko. Wymieszaj.
Placuszki smaż na rozgrzanej patelni z obu stron.
Smacznego!