
„Omlet – potrawa w formie placka, przyrządzana ze smażonych jaj. Omlety były już znane w starożytnym Rzymie, ale dopiero Francuzi udoskonalili i urozmaicili ich smak. Jak podaje wikipedia do polskiej kuchni trafiły za sprawą Marysieńki Sobieskiej, która rozpowszechniła je w czasie swoich licznych podróży po kraju.”
Jeśli szukasz idealnego przepisu na przepyszny, puszysty omlet, trafiłaś idealnie. Omlet przygotujesz z kilku składników, a dodatki urozmaicą smak dania. Omlet możesz podawać ze skyrem, miodem kremowanym i owocami. W moim przepisie użyłam miodu kremowanego z maliną liofilizowaną.
NATURE HONEY – MIÓD KREMOWANY
Dostępny jest w 3 smakach: Z MALINĄ LIOFILIZOWANĄ, Z KAKAO, Z POMARAŃCZĄ LIOFILIZOWANĄ
Ma wyjątkową, kremową konsystencję
Jest w 100% naturalny
Zawiera wyjątkowe dodatki w postaci liofilizowanych owoców (malina, pomarańcza) i kakao
Jest świetnym dodatkiem do omletów, naleśników, wypieków, a nawet zwykłych kanapek
W swoim składzie ma tylko i wyłącznie naturalnie występujące cukry,
Z kodem TETIISHERI -10% na produkty SFD i ALLNUTRITION na stronie SKLEP.SFD.PL
LINK do MIODÓW: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Mi%C3%B3d_kremowany_z_malin%C4%85-opis41461.html
3białka, 3 żółtka
2 łyżki mąki orkiszowej jasnej
1 łyżeczka erytrytolu
2 łyżeczki cynamonu
Białka ubij na sztywno. W osobnym naczyniu wymieszaj pozostałe składniki. Dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj łyżką. Wylej masę na rozgrzaną patelnię i smaż z obu stron.
Podawaj np. ze skyrem , miodem kremowanym i owocami.