
SERNICZKI KOKOSOWE Z 🍓🍓
Wyszły petarda! Proste i błyskawiczne. Idealne na wiele okazji, i bez okazji też. Lubicie takie letnie deserki?
A jeśli jesteś fanem słodkich, zdrowych i prostych FIT DESERÓW, może spodoba Ci się moja książka: „FIT DESERY z kilku składników”. Dostępna tutaj: EMPIK

- 3x160 g wegańskiego jogurtu kokosowego
- 3-4 łyżeczki erytrytolu (lub jeśli lubisz na słodko, dodaj więcej)
- 15 g żelatyny
- 1 opakowanie galaretki truskawkowej
- kilka truskawek
-
Jogurty umieść w naczyniu.
-
Żelatynę rozpuść w przegotowanej, gorącej wodzie (1/3 szklanki wody) Ostudź lekko, dodaj do masy jogurtowej i wymieszaj. Dodaj erytrytol, ponownie wymieszaj.
-
Wyłóż masę do szklanek i wstaw do lodówki do stężenia na około 1h.
-
Przygotuj galaretkę i owoce. Owoce ułóż na wierzchu masy jogurtowej i zalej galaretką.
-
Ponownie wstaw do lodówki do stężenia.
Smacznego!