Sezon grillowy już za rogiem. Co planujecie w grillowym menu?

Jeśli brakuje wam pomysłu, podrzucam prosty przepis na sałatkę, która sprawdzi się w sezonie grillowym i nie tylko. Tak, jak lubicie: szybko, zdrowo i smacznie i z zaledwie kilku składników.

Szpinak baby, awokado i truskawki, które przywołają słońce plus ziołowy dressing na bazie oleju Kujawskiego, który podkręci smak dania.

Zajrzyj na mój INSTAGRAM – TETIISHERI
Znajdziesz tam mnóstwo kulinarnych inspiracji, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

A jeśli jesteś fanem słodkich, zdrowych i prostych FIT DESERÓW, może spodoba Ci się moja książka: „FIT DESERY z kilku składników”. Dostępna tutaj: EMPIK

SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, AWOKADO I TRUSKAWKAMI

szpinak baby
ser żółty wegański
truskawki
awokado
ziarna słonecznika orzechy nerkowców

na ziołowy dressing:
3 łyżki oleju Kujawski z ziołami: pomidor, czosnek, bazylia
1 łyżka soku z cytryny

Wymieszaj składniki na ziołowy dressing.
Na talerzu/półmisku ułóż szpinak baby. Polej go dressingiem. Dodaj pokrojony w kostkę ser żółty, awokado i truskawki. Sałatkę posyp ziarnami słonecznika i dodaj orzechy nerkowca.

Smacznego!