
Przepyszne, puszyste placki z jabłkami, które uwielbiają nie tylko dzieci. Czy Tobie też kojarzą się z dzieciństwem?
Możesz je podawać z ulubionymi owocami, posypać cukrem pudrem lub w wersji fit erytrytolem 🙂
Jakość produktów, których używam w mojej kuchni jest dla mnie bardzo ważna.
W sklepach @auchan_polska znajdziecie serię produktów PEWNI DOBREGO, które pochodzą od polskich, regionalnych producentów. Tym samym @auchan_polska szanuje dobro zwierząt i naturalność produktów. Produkty rozpoznasz po etykiecie.
Warto dodać, że produkty PEWNI DOBREGO są wytwarzane zgodnie z ściśle określonymi standardami.
Pewni Dobrego to 120 produktów pochodzących od polskich, regionalnych producentów i hodowców. Każdy jest specjalnie oznaczony i promowany bezpośrednio przez jego wytwórcę.
Dobre, bo Pewni Dobrego dbają o jakość, doskonale znają swoich producentów, kontrolują proces hodowli i szanują dobrostan zwierząt.

- 2 szklanki mąki np. ryżowej
- 1 jajko (Pewni Dobrego)
- 1,5 szklanki mleka
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki erytrytolu
- 1-2 jabłka (Pewni Dobrego)
-
Jajko i erytrytol ubijamy na puszystą pianę. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i mieszając, dolewamy mleko.
-
Jabłka odbieramy i kroimy w kostkę. Mieszamy, ciasto nakładamy na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu na oleju rzepakowym.
-
Smacznego ♡