
Zdrowe. Szybkie. Proste. Smaczne. Jagodzianki w wersji fit, a do nich pyszny, zdrowy deser bez wyrzeczeń w wersji owoce leśne + czarnuszka marki Stovit. Sprawdzi się jako przekąska do pracy, szkoły i na trening. Z dodatkiem prozdrowotnych superfoodów buduje formę, odporność i silny organizm.
Bułeczki możecie przygotować z dowolnymi owocami – truskawkami, malinami lub jeżynami.
Mąka – nada się każda do wypieków. Ja bardzo lubię te bułeczki z mąką owsianą, orkiszową, gryczaną czy ryżową.
Erytrytol – możecie zamienić na każdy inny słodzik np. ksylitol, stewię, a nawet miód. Warto jednak pamiętać, że erytrol ma 0 kcal.
Post powstał we współpracy z marką Stovit: https://stovit.com.pl/

- 250 g twarogu
- 2 jajka
- 150 g mąki ryżowej
- 1 łyżeczka budyniu waniliowego
- 3 łyżki erytrytolu
- 150 g jagód
-
Twaróg, jajka, mąkę, budyń wymieszaj. Dodaj 1 łyżkę erytrytolu. Uformuj kulki, wyłóż na papier do pieczenia, spłaszcz. Łyżką uformuj delikatnie
wgłębienia na jagody.
-
Jagody wymieszaj z 2 łyżkami erytrytolu, wyłóż do wgłębień.
-
Jagodzianki piecz w nagrzanym piekarniku około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.