Zdrowe. Szybkie. Proste. Smaczne. Jagodzianki w wersji fit, a do nich pyszny, zdrowy deser bez wyrzeczeń w wersji owoce leśne + czarnuszka marki Stovit. Sprawdzi się jako przekąska do pracy, szkoły i na trening. Z dodatkiem prozdrowotnych superfoodów buduje formę, odporność i silny organizm.

Bułeczki możecie przygotować z dowolnymi owocami – truskawkami, malinami lub jeżynami.

Mąka – nada się każda do wypieków. Ja bardzo lubię te bułeczki z mąką owsianą, orkiszową, gryczaną czy ryżową.

Erytrytol – możecie zamienić na każdy inny słodzik np. ksylitol, stewię, a nawet miód. Warto jednak pamiętać, że erytrol ma 0 kcal.

Post powstał we współpracy z marką Stovit: https://stovit.com.pl/

JAGODZIANKI TWAROGOWE
Porcje: 4
Składniki
  • 250 g twarogu
  • 2 jajka
  • 150 g mąki ryżowej
  • 1 łyżeczka budyniu waniliowego
  • 3 łyżki erytrytolu
  • 150 g jagód
Instrukcje
  1. Twaróg, jajka, mąkę, budyń wymieszaj. Dodaj 1 łyżkę erytrytolu. Uformuj kulki, wyłóż na papier do pieczenia, spłaszcz. Łyżką uformuj delikatnie

    wgłębienia na jagody.

  2. Jagody wymieszaj z 2 łyżkami erytrytolu, wyłóż do wgłębień.

  3. Jagodzianki piecz w nagrzanym piekarniku około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.