
TIRAMISU – pomysł na szybki deser last minute!
Zrobisz go już z KILKU składników. Wbrew pozorom jest bardzo prosty w wykonaniu, a jego przygotowanie wcale nie zajmuje dużo czasu. Do deseru dodałam kostki czekolady proteinowej o smaku rafaello, dzięki którym tiramisu zyskało nowe, pyszne kokosowe oblicze.
Co wyróżnia CZEKOLADĘ PROTEINOWĄ NUTLOVE COCO CRUNCH ?
- w 100g produktu, czyli w całej tabliczce występuje aż 24g wysokiej jakości białka!
- jest bez dodatku cukru
- słodzona erytrytolem
- zawiera pyszne wiórki kokosowe i kawałki migdałów
Z kodem TETIISHERI -10% na produkty SFD i ALLNUTRITION na stronie SKLEP.SFD.PL
LINK do CZEKOLADY PROTEINOWEJ – KLIK

- 250 ml zaparzonej mocnej kawy
- 50 ml likieru (opcjonalnie)
- 4 żółtka
- 4 łyżki erytrytolu
- 250 g mascarpone (schłodzonego)
- 100 g biszkoptów
-
Przygotuj kawę i wymieszaj z likierem (opcjonalnie). Odstaw do ostudzenia.
Żółtka ubij z erytrytolem na puszystą masę, około 5 minut.
-
Dodawaj mascarpone po 1 łyżce, cały czas ubijając.
-
Na dnie pucharka nałóż warstwę kremu.
-
Biszkopty namocz w kawie i ułóż na kremie. Posyp lekko kakao. Dodaj kostki czekolady proteinowej o smaku rafaello.
-
Następnie ułóż kolejną warstwę kremu i biszkoptów.
-
Wstaw do lodówki na około 3 godziny do schłodzenia lub przygotuj deser dzień wcześniej.
-
Udekoruj biszkoptami i kakao. Możesz podawać z owocami.