
Dziś na moim talerzu wiosennie: bułki z pożywną sałatką Salatino, która jest pełnowartościowym posiłkiem (skład pokazuję na story). Jest tak jak lubię: pysznie, szybko i zdrowo.
Zapraszam na INSTAGRAMOWE story po codzienną dawkę inspiracji – trochę 🌊🌊, przepisy krok po kroku + koszyki zakupowe & backstage #secretproject & more 📽️🧑🍳
1 kostka twarogu (250g)
✔2 jajka
✔6 łyżek mąki ryżowej lub orkiszowej jasnej
✔6-8 łyżek otrębów owsianych lub innych
✔zioła prowansalskie
✔1 łyżeczka proszku do pieczenia
ale można też dodać:
✔płatki owsiane
✔siemię lniane
✔słonecznik
✔szczyptę soli himalajskiej
✔paprykę słodką
✔sezam biały i czarny
Wszystkie składniki wymieszaj. Uformuj w zwilżonych wodą dłoniach bułki.
Posyp wierzch sezamem. Ułóż bułki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok.30min, 180 stopni ❤
Smacznego!

- 1 kostka twarogu (250g)
- 2 jajka
- 6 łyżek mąki ryżowej lub orkiszowej jasnej
- 6-8 łyżek otrębów owsianych lub innych
- zioła prowansalskie
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
Wszystkie składniki wymieszaj. Uformuj w zwilżonych wodą dłoniach bułki.
-
Posyp wierzch sezamem. Ułóż bułki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
-
Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok.30min, 180 stopni ❤ Smacznego!