Puszyste placki bananowe czyli śniadanie na słodko. Może też pomysł na niedzielny poranek?

Takie placuszki zrobisz już z kilku składników. Możesz je zjeść na ciepło lub na zimno, i tym samym spakować do lunchboxa. U mnie dzisiaj w towarzystwie pasty o smaku popularnych czekoladek Reese’s. Idealne połączenie!

Nutlove White Choco Peanut to pasta, która przypomina w smaku białe czekoladki Reese’s! Jeśli lubisz słodko-słone smaki, na pewno przypadnie Ci do gustu. Pastę możesz użyć do przekąski z wafelkiem ryżowym, ale jest także świetnym dodatkiem do naleśników, omletów, gofrów, babeczek, ciasteczek… opcji jest naprawdę mnóstwo!

Nutlove White Choco Peanut:

  • jest bez dodatku cukru
  • jest słodzona maltitolem
  • to mix pysznej białej czekolady z solą himalajską
  • zawiera prawie 40% orzeszków ziemnych w opakowaniu!
  • nie zawiera oleju palmowego

Z kodem TETIISHERI -10% na produkty SFD i ALLNUTRITION na stronie SKLEP.SFD.PL

LINK do NUTLOVE White Choco Peanut – KLIK

PUSZYSTE PLACKI BANANOWE
Porcje: 12 sztuk
Składniki
  • 2 banany
  • 2 jajka
  • 200 ml mleka
  • 250 g mąki ryżowej
  • 2 łyżki erytrytolu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Nutlove White Choco Peanutt
Instrukcje
  1. Banany zblenduj z jajkami. Dolej mleko. Wymieszaj.

  2. Połącz sypkie składniki, dodaj do masy bananowej. Wymieszaj delikatnie.

  3. Placuszki smaż na rozgrzanej patelni z obu stron.

  4. Smacznego!