
Dziś zapraszam Was na pyszne muffiny z malinami i białą czekoladą.
Zajrzyj na mój INSTAGRAM – TETIISHERI
Znajdziesz tam mnóstwo kulinarnych inspiracji, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

MUFFINY Z MALINAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ
Porcje: 12
Składniki
- 260 g mąki orkiszowej jasnej
- 150 g erytrytolu
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- 1/4 szklanki oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 125 g mrożonych malin
- 100 g białej czekolady
Instrukcje
-
W jednym naczyniu połącz mąkę, erytrytol i proszek do pieczenia. Wymieszaj.
W drugim naczyniu połącz jajko, olej i mleko. Wymieszaj.
-
Dodaj suche składniki do mokrych, wymieszaj. Dodaj pokruszone mrożone maliny i pokrojoną białą czekoladę.
-
Przełóż masę do foremek.
-
Wstaw do nagrzanego piekarnika, temp 190 stopni, około 30-40 minut.
-
Smacznego!