
Kto ma ochotę na mini pączka? 🍩 Dziś serwuję w wersji z ricotty. Wyszły przesmacznie, Młody się zajada i nie krzywi, więc jest bardzo dobrze 🥰🥰 Te paczki wyjdą każdemu!! Są szybkie, proste, kilkuskładnikowe, zdrowsze – tak jak lubię.
Częstujcie się!
Zajrzyj na mój INSTAGRAM – TETIISHERI ? Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

Szybkie, proste, kilkuskładnikowe, zdrowsze -mini pączki z ricotty.
- 250 g ricotty
- 160 g mąki orkiszowej jasnej
- 4 jajka
- 3-4 łyżki erytrytolu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- olej do smażenia np. rzepakowy
-
Rozgrzej olej w głębokiej patelni lub szerszym garnku (wlej na wysokość ok.4cm).
-
Jajka zmiksuj z erytrytolem na gładką masę. Dodaj ricottę, wymieszaj łyżką do połączenia. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj.
-
Masę nakładaj łyżką na patelnię. Najlepiej ściągnąć masę z łyżki drugą łyżką. Pączki smaż z dwóch stron na złoty kolor. Wyjmuj pączki na papierowy ręcznik do odsączenia. Możesz je posypać cukrem pudrem.
-
Smacznego ♡♡
1 pączek zawiera około 56 kcal, nie wliczając oleju rzepakowego, który wchłania podczas smażenia.