Kto ma ochotę na mini pączka? 🍩 Dziś serwuję w wersji z ricotty. Wyszły przesmacznie, Młody się zajada i nie krzywi, więc jest bardzo dobrze 🥰🥰 Te paczki wyjdą każdemu!! Są szybkie, proste, kilkuskładnikowe, zdrowsze – tak jak lubię.

Częstujcie się!
Zajrzyj na mój INSTAGRAM – TETIISHERI ? Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

MINI PĄCZKI Z RICOTTY

Szybkie, proste, kilkuskładnikowe, zdrowsze -mini pączki z ricotty.

Porcje: 20 sztuk
Składniki
  • 250 g ricotty
  • 160 g mąki orkiszowej jasnej
  • 4 jajka
  • 3-4 łyżki erytrytolu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • olej do smażenia np. rzepakowy
Instrukcje
  1. Rozgrzej olej w głębokiej patelni lub szerszym garnku (wlej na wysokość ok.4cm).
  2. Jajka zmiksuj z erytrytolem na gładką masę. Dodaj ricottę, wymieszaj łyżką do połączenia. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj.

  3. Masę nakładaj łyżką na patelnię. Najlepiej ściągnąć masę z łyżki drugą łyżką. Pączki smaż z dwóch stron na złoty kolor. Wyjmuj pączki na papierowy ręcznik do odsączenia. Możesz je posypać cukrem pudrem.

  4. Smacznego ♡♡

Notatki

1 pączek zawiera około 56 kcal, nie wliczając oleju rzepakowego, który wchłania podczas smażenia.