Dziś serwuję naleśniki w wersji wytrawnej. Ja na diecie low fodmap, więc tylko popatrzę, ale mam nadzieję, że mężowi zasmakują :)) Łapcie przepis i dajcie znać czy będziecie robić 👍

Zajrzyj na mój INSTAGRAM – TETIISHERI ? Znajdziesz tam mnóstwo kulinarnych inspiracji, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

NALEŚNIKI ZAPIEKANE PO MEKSYKAŃSKU
Składniki
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 cebulka
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka pomidorków krojonych
  • koncentrat pomidorowy do smaku
  • starty żółty ser
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, ostra, chilli, oregano
Instrukcje
  1. Cebulkę podsmaż na oleju rzepakowym na rozgrzanej patelni. Dodaj mięso mielone. Przypraw. Podsmaż.
  2. Dodaj fasolę, kukurydzę, pomidorki, kilka łyżek koncentratu pomidorowego i całość wymieszaj. Na samym końcu możesz dodać odrobinę startego żółtego sera lub parmezanu.

  3. FARSZ układaj na środek naleśnika, zawijaj w krokiety i przełóż do naczynia do zapiekania. Posyp z wierzchu startym serem.

  4. Zapiekaj około 20-30 min w rozgrzanym piekarniku, 180 stopni.