
Dziś serwuję naleśniki w wersji wytrawnej. Ja na diecie low fodmap, więc tylko popatrzę, ale mam nadzieję, że mężowi zasmakują :)) Łapcie przepis i dajcie znać czy będziecie robić 👍
Zajrzyj na mój INSTAGRAM – TETIISHERI ? Znajdziesz tam mnóstwo kulinarnych inspiracji, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

- 500 g mięsa mielonego
- 1 cebulka
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka pomidorków krojonych
- koncentrat pomidorowy do smaku
- starty żółty ser
- przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, ostra, chilli, oregano
-
Cebulkę podsmaż na oleju rzepakowym na rozgrzanej patelni. Dodaj mięso mielone. Przypraw. Podsmaż.
-
Dodaj fasolę, kukurydzę, pomidorki, kilka łyżek koncentratu pomidorowego i całość wymieszaj. Na samym końcu możesz dodać odrobinę startego żółtego sera lub parmezanu.
-
FARSZ układaj na środek naleśnika, zawijaj w krokiety i przełóż do naczynia do zapiekania. Posyp z wierzchu startym serem.
-
Zapiekaj około 20-30 min w rozgrzanym piekarniku, 180 stopni.