Kokos. W roli głównej dla wszystkich miłośników. Proste, pyszne ciasto w wersji fit. Mocno kokosowe, z truskawkową nutą. Czy może być lepiej?

Zajrzyj na mój INSTAGRAM – TETIISHERI ? Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

BOUNTY CAKE
Składniki
KOKOSOWY SPÓD
  • 200 g daktyli
  • 150 g płatków owsianych
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżki 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki płynnego oleju kokosowego
MASA SEROWA
  • 350 g twarogu
  • 350 g jogurtu greckiego
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki erytrytolu, jeśli lubisz słodko, dodaj więcej
  • 20 g żelatyny
  • 1 łyżka kremu kokosowego NUT LOVE (opcjonalnie)
Instrukcje
  1. Daktyle zalej wrzącą wodą i odstaw na około 20-30 minut. Odsącz i zblenduj. Dodaj płatki, wiórki i płynny olej. Zblenduj. Wyłóż formę (u mnie 19cm) i wstaw do lodówki na około 1h.
  2. Twaróg, jogurt, erytrytol zblenduj. Dodaj wiórki i krem, wymieszaj.

  3. Żelatynę rozpuść w przegotowanej, wrzącej wodzie, mieszając. Wsyp do szklanki około 20g żelatyny, zalej wodą i mieszaj aż większość żelatyny się rozpuści. Wlej do masy twarogowej i wymieszaj.

  4. Płynną masę twarogową wlej na kokosowy spód i odstaw do lodówki na noc do stężenia.