
Kokos. W roli głównej dla wszystkich miłośników. Proste, pyszne ciasto w wersji fit. Mocno kokosowe, z truskawkową nutą. Czy może być lepiej?
Zajrzyj na mój INSTAGRAM – TETIISHERI ? Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

- 200 g daktyli
- 150 g płatków owsianych
- 50 g wiórków kokosowych
- 2 łyżki 2 łyżki kakao
- 2 łyżki płynnego oleju kokosowego
- 350 g twarogu
- 350 g jogurtu greckiego
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki erytrytolu, jeśli lubisz słodko, dodaj więcej
- 20 g żelatyny
- 1 łyżka kremu kokosowego NUT LOVE (opcjonalnie)
-
Daktyle zalej wrzącą wodą i odstaw na około 20-30 minut. Odsącz i zblenduj. Dodaj płatki, wiórki i płynny olej. Zblenduj. Wyłóż formę (u mnie 19cm) i wstaw do lodówki na około 1h.
-
Twaróg, jogurt, erytrytol zblenduj. Dodaj wiórki i krem, wymieszaj.
-
Żelatynę rozpuść w przegotowanej, wrzącej wodzie, mieszając. Wsyp do szklanki około 20g żelatyny, zalej wodą i mieszaj aż większość żelatyny się rozpuści. Wlej do masy twarogowej i wymieszaj.
-
Płynną masę twarogową wlej na kokosowy spód i odstaw do lodówki na noc do stężenia.