
Puszyste placki bananowe – idealne na śniadanie lub kolację. Polubię je zarówno dzieci, jak i dorośli. Świetnei sprawdzą się w diecie redukcyjnej, można je też zrobić w wersji bezglutenowej. I wychodzą takie grubaski. Są świetne z konfiturą domową, dżemem chia, lub dżemem bez cukru. Totalne mistrzostwo. Koniecznie spróbujcie, a jeśli szukacie więcej inspiracji na śniadania:
NALEŚNIKI / PLACKI / GOFRY – zapraszam TUTAJ
FIT ŚNIADANIA – zapraszam TUTAJ
Zajrzyj też na mój INSTAGRAM – TETIISHERI ? Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

- 2 banany
- 2 jajka
- 200 ml mleka
- 270 g mąki (ryżowa i orkiszowa jasna)
- 2 łyżki erytrytolu
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
Banany zblenduj z jajkami
-
Połącz sypkie składniki, dodaj do masy bananowej. Dolej mleko. Wymieszaj.
-
Placuszki smaż na rozgrzanej patelni z obu stron.