
Proste i błyskawiczne ciasto z rabarbarem. Delikatne, lekko wilgotne, puszyste. Co tu dużo pisać? Jest przepyszne!
Wyrobienie masy zajmie Ci 5 min. Do ciasta możesz dodać swoje ulubione owoce. Ja wielokrotnie robiłam to ciasto z truskawkami czy śliwkami. Pychotka! Daj znać z jakimi owocami będzie u Ciebie.
Zapraszam Cię na mój INSTAGRAM – TETIISHERI ? Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

- 5 jajek
- ½ szklanki erytrytolu
- 2,5 szklanki mąki ryżowej
- 1 budyń śmietankowy w proszku bez cukru
- 10 g proszku do pieczenia
- 1 kostka masła
- owoce np. pokrojony rabarbar
-
Rozgrzej piekarnik, 170 stopni góra-dół.
-
Masło topimy w garnuszku i odstawiamy do ostygnięcia.
-
Jajka ubij z erytrytolem.
-
Dodaj masło i pozostałe składniki. Wymieszaj.
-
Formę wyłóż papierem do pieczenia. Wylej połowę masy. Wyłóż rabarbar. Wylej pozostałą część masy. Wierzch możesz też udekorować rabarbarem.
-
Wstaw do piekarnika na około 45 minut.