Proste i błyskawiczne ciasto z rabarbarem. Delikatne, lekko wilgotne, puszyste. Co tu dużo pisać? Jest przepyszne!

Wyrobienie masy zajmie Ci 5 min. Do ciasta możesz dodać swoje ulubione owoce. Ja wielokrotnie robiłam to ciasto z truskawkami czy śliwkami. Pychotka! Daj znać z jakimi owocami będzie u Ciebie.

Zapraszam Cię na mój INSTAGRAM – TETIISHERI ? Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

CIASTO Z OWOCAMI


Składniki
  • 5 jajek
  • ½ szklanki erytrytolu
  • 2,5 szklanki mąki ryżowej
  • 1 budyń śmietankowy w proszku bez cukru
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 1 kostka masła
  • owoce np. pokrojony rabarbar
Instrukcje
  1. Rozgrzej piekarnik, 170 stopni góra-dół.

  2. Masło topimy w garnuszku i odstawiamy do ostygnięcia.

  3. Jajka ubij z erytrytolem.

  4. Dodaj masło i pozostałe składniki. Wymieszaj.

  5. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Wylej połowę masy. Wyłóż rabarbar. Wylej pozostałą część masy. Wierzch możesz też udekorować rabarbarem.

  6. Wstaw do piekarnika na około 45 minut.