
Lato na talerzu. Smaki dzieciństwa. Beztroskie chwile. Jednym słowem LENIWE LOVE.
Zapraszam Cię na mój INSTAGRAM – TETIISHERI ? Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

LENIWE
Porcje: 50 sztuk
Składniki
- 500 g twarogu
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- szczypta soli
Instrukcje
-
Twaróg rozgnieć praską. Dodaj do niego jajka, mąki i szczyptę soli. Zagnieć składniki w kulę.
-
Ciasto podziel na 4 części, uformuj wałek i pokrój na kawałki.
-
Zagotuj w garnku wodę (dodaj 1 łyżeczkę soli) i włóż kluski. Gotuj około 1-2 minut do wypłynięcia na powierzchnię. Wyłóż łyżką cedzakową na talerz.
SMACZNEGO.