Lato na talerzu. Smaki dzieciństwa. Beztroskie chwile. Jednym słowem LENIWE LOVE.

Zapraszam Cię na mój INSTAGRAM – TETIISHERI ? Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

LENIWE
Porcje: 50 sztuk
Składniki
  • 500 g twarogu
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • szczypta soli
Instrukcje
  1. Twaróg rozgnieć praską. Dodaj do niego jajka, mąki i szczyptę soli. Zagnieć składniki w kulę.
  2. Ciasto podziel na 4 części, uformuj wałek i pokrój na kawałki.

  3. Zagotuj w garnku wodę (dodaj 1 łyżeczkę soli) i włóż kluski. Gotuj około 1-2 minut do wypłynięcia na powierzchnię. Wyłóż łyżką cedzakową na talerz.

    SMACZNEGO.