Chlebek bananowy. Naturalnie słodki dzięki bananom.  I tylko 3 główne składniki plus przyprawy.  10 minut pracy + 30 minut w piekarniku i gotowe. Jeśli nie macie jeszcze pomysłu na jutrzejsze śniadanie, zdążycie zrobić.

Zapraszam Cię na mój INSTAGRAM – TETIISHERI 🙂 Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

CHLEBEK BANANOWY
Składniki
  • 2 banany
  • 3 jajka
  • 100 g mąki ryżowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
Instrukcje
  1. W jednym naczyniu ubij białka.
  2. W drugim naczyniu zblenduj banany z żółtkami.Dodaj do zblendowanych bananów przyprawy, mąkę. Wymieszaj.

  3. Do masy bananowej dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj łyżką.

  4. Masę przelej do formy (moja ma dł. 18cm, wys. 6cm. i jest silikonowa). Chlebek możesz udekorować bananem.

  5. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30-35 minut w 180 stopniach.