
Chlebek bananowy. Naturalnie słodki dzięki bananom. I tylko 3 główne składniki plus przyprawy. 10 minut pracy + 30 minut w piekarniku i gotowe. Jeśli nie macie jeszcze pomysłu na jutrzejsze śniadanie, zdążycie zrobić.
Zapraszam Cię na mój INSTAGRAM – TETIISHERI 🙂 Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

- 2 banany
- 3 jajka
- 100 g mąki ryżowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cynamonu
-
W jednym naczyniu ubij białka.
-
W drugim naczyniu zblenduj banany z żółtkami.Dodaj do zblendowanych bananów przyprawy, mąkę. Wymieszaj.
-
Do masy bananowej dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj łyżką.
-
Masę przelej do formy (moja ma dł. 18cm, wys. 6cm. i jest silikonowa). Chlebek możesz udekorować bananem.
-
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30-35 minut w 180 stopniach.