
Znudziła Ci się owsianka? A może w ogólne jej nie lubisz, ale szukasz nowego pomysłu na śniadanie. Proponuję Ci bardzo proste danie, które smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Pieczoną owsiankę – bo o niej mowa – zrobisz z kilku składników. Możesz do niej dodać ulubione owoce, mrożone lub świeże. Wszystkie składniki wymieszasz, przelejesz masę do formy i wstawisz do piekarnika. Tylko tyle :))
Wychodzi obłędna. Koniecznie spróbujcie.
Mój INSTAGRAM – TETIISHERI znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

- 2 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 1 łyżka masła orzechowego
- 2 łyżki jogurtu greckiego lub gęstego naturalnego
- coś do posłodzenia np.syrop klonowy
- maliny, u mnie mrożone pokruszone
- płatki migdałowe
-
Wymieszaj składniki. Przelej do foremki, posyp z wierzchu płatkami migdałowymi i wstaw do piekarnika na około 25-30 minut, 180 stopni.
Smacznego ❤