Znudziła Ci się owsianka? A może w ogólne jej nie lubisz, ale szukasz nowego pomysłu na śniadanie. Proponuję Ci bardzo proste danie, które smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Pieczoną owsiankę – bo o niej mowa – zrobisz z kilku składników. Możesz do niej dodać ulubione owoce, mrożone lub świeże. Wszystkie składniki wymieszasz, przelejesz masę do formy i wstawisz do piekarnika. Tylko tyle :))
Wychodzi obłędna. Koniecznie spróbujcie.

Mój INSTAGRAM – TETIISHERI znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

MIGDAŁOWO-MALINOWA PIECZONA OWSIANKA
Porcje: 2
Składniki
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 2 łyżki jogurtu greckiego lub gęstego naturalnego
  • coś do posłodzenia np.syrop klonowy
  • maliny, u mnie mrożone pokruszone
  • płatki migdałowe
Instrukcje
  1. Wymieszaj składniki. Przelej do foremki, posyp z wierzchu płatkami migdałowymi i wstaw do piekarnika na około 25-30 minut, 180 stopni.

    Smacznego ❤