
Kremowy TORT MALIBU. Prosty, kilkuskładnikowy i bez pieczenia. Kokos, jeżyny i rozpływające się w ustach ciasto. Totalny strzał w dziesiątkę na weekendowego cheata.
Na moim INSTAGRAMIE – TETIISHERI znajdziesz mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

(forma 23.5 x 11.5 cm)
- 500 g serka mascarpone
- 100 ml schłodzonej śmietany kremówki 36%
- 200 g herbatników
- 60 ml mleka
- 50 ml Malibu
- 2 łyżki kakao
- 70 g gorzkiej czekolady
- 2 łyżki płynnego oleju kokosowego
- owoce
-
Ubij śmietankę. Dodaj serek mascarpone. Opcjonalnie erytrytol i wymieszaj.
-
Mleko i kakao wymieszaj. Dodaj malibu. Namocz w nim herbatniki. Wykładaj do formy naprzemiennie herbatniki i krem. Ostatnią warstwę ułóż z herbatników.
-
Tort wstaw do lodówki na noc. Następnego dnia tort udekoruj polewą czekoladową i owocami.