Kremowy TORT MALIBU. Prosty, kilkuskładnikowy i bez pieczenia. Kokos, jeżyny i rozpływające się w ustach ciasto. Totalny strzał w dziesiątkę na weekendowego cheata.

Na moim INSTAGRAMIE – TETIISHERI znajdziesz mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

TORT MALIBU

(forma 23.5 x 11.5 cm)

Składniki
KREM
  • 500 g serka mascarpone
  • 100 ml schłodzonej śmietany kremówki 36%
DO PRZEŁOŻENIA
  • 200 g herbatników
  • 60 ml mleka
  • 50 ml Malibu
  • 2 łyżki kakao
POLEWA CZEKOLADOWA
  • 70 g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki płynnego oleju kokosowego
  • owoce
Instrukcje
  1. Ubij śmietankę. Dodaj serek mascarpone. Opcjonalnie erytrytol i wymieszaj.

  2. Mleko i kakao wymieszaj. Dodaj malibu. Namocz w nim herbatniki. Wykładaj do formy naprzemiennie herbatniki i krem. Ostatnią warstwę ułóż z herbatników.

  3. Tort wstaw do lodówki na noc. Następnego dnia tort udekoruj polewą czekoladową i owocami.