
BABKA Z PATELNI. Opcja last minute: prosta i szybka babka wielkanocna z patelni w białej czekoladzie i pistacjach. Próbowaliście kiedyś takiego rozwiązania?
Zapraszam Cię na mojego INSTAGRAMA – TETIISHERI. Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

- 4 jajka
- 1 szklanka erytrytolu
- 1 kostka margaryny
- 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej
- 1 szklanka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- kilka kropli olejku migdałowego
- olej rzepakowy do smażenia
-
Jajka utrzyj z erytrytolem.
Dodaj margarynę i dokładnie zmiksuj całość.
-
Wsyp mąkę orkiszową, zmiksuj i dodaj mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia oraz olejkiem migdałowym. Miksuj ciasto.
-
Masę przelej na rozgrzaną na oleju Kujawskim 3 ziarna patelnię i piecz pod przykryciem na średnim ogniu do suchego patyczka, najlepiej z obu stron.
-
Polewa z białej czekolady posypanej pokruszonymi pistacjami.