BABKA Z PATELNI. Opcja last minute: prosta i szybka babka wielkanocna z patelni w białej czekoladzie i pistacjach. Próbowaliście kiedyś takiego rozwiązania?

Zapraszam Cię na mojego INSTAGRAMA – TETIISHERI. Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

BABKA Z PATELNI
Składniki
  • 4 jajka
  • 1 szklanka erytrytolu
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kilka kropli olejku migdałowego
  • olej rzepakowy do smażenia
Instrukcje
  1. Jajka utrzyj z erytrytolem.

    Dodaj margarynę i dokładnie zmiksuj całość.

  2. Wsyp mąkę orkiszową, zmiksuj i dodaj mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia oraz olejkiem migdałowym. Miksuj ciasto.

  3. Masę przelej na rozgrzaną na oleju Kujawskim 3 ziarna patelnię i piecz pod przykryciem na średnim ogniu do suchego patyczka, najlepiej z obu stron.

  4. Polewa z białej czekolady posypanej pokruszonymi pistacjami.