
Bomba kaloryczna? Absolutnie nie! To legalny FIT TORCIK i to od niego zaczęło się moje eksperymentowanie w kuchni i zabawa fotografią kulinarną.
Zapraszam Cię na mojego INSTAGRAMA – TETIISHERI. Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

- 3 białka
- 3 żółtka
- 3 łyżki mąki ryżowej
- 1 łyżeczka substancji słodzącej np. erytrytol
- 2 łyżeczki cynamonu
- 200 g jogurtu greckiego
- kakao wedle uznania
-
Białka ubij na sztywno. Dodaj pozostałe składniki i delikatnie miksuj. Masę wylej na rozgrzaną patelnię i smaż na oleju kokosowym mini omleciki (ok.5 sztuk) z obu stron.
-
W naczyniu wymieszaj składniki na krem czekoladowy.
-
Mini omleciki przekładaj kremem - pierwszy omlet posmaruj niezbyt grubą warstwą kremu, nałóż na niego drugi omlet, posmaruj kremem, czynność powtarzaj. Za pomocą noża posmaruj brzegi tortu. Udekoruj owocami.
-
Torcik wstaw do lodówki na około godzinę. Torcik zbija się w lodówce.