
Te bułki was zachwycą. Są proste, ekspresowe i pyszne. Nie wymagają drożdży. Tylko 2 bazowe składniki plus dodatki. Dowolne nasiona do posypania. Bułki wychodzą mięciutkie i naprawdę smaczne.
Koniecznie spróbujcie!
Zapraszam Cię na mojego INSTAGRAMA – TETIISHERI. Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

Proste, szybkie i przepyszne bułki bez drożdży.
- 3 szklanki mąki orkiszowej
- 400 g jogurtu greckiego
- 1 łyżka erytrytolu
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- opcjonalnie słonecnik, mak, czarnuszka, sezam, słonecznik do posypania
-
Wszystkie składniki zagniatamy na jednolite ciasto.
-
Tworzymy wałek. Dzielimy na części, u mnie 8. Formujemy kulki, lekko spłaszczamy.
-
Posypujemy makiem, sezamem, słonecznikiem, pestami dyni.
-
Bułki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 20-25 min, 180 stopni, pieczemy na złocisty kolor.
Witam.czy zamiast jogurtu greckiego mozna dodac jogurt naturalny?
Tak, jak najbradziej. Polecam gęsty jogurt.