Te bułki was zachwycą. Są proste, ekspresowe i pyszne. Nie wymagają drożdży. Tylko 2 bazowe składniki plus dodatki. Dowolne nasiona do posypania. Bułki wychodzą mięciutkie i naprawdę smaczne.

Koniecznie spróbujcie!

Zapraszam Cię na mojego INSTAGRAMA – TETIISHERI. Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

BUŁKI BEZ DROŻDŻY

Proste, szybkie i przepyszne bułki bez drożdży.

Porcje: 8 sztuk
Składniki
  • 3 szklanki mąki orkiszowej
  • 400 g jogurtu greckiego
  • 1 łyżka erytrytolu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • opcjonalnie słonecnik, mak, czarnuszka, sezam, słonecznik do posypania
Instrukcje
  1. Wszystkie składniki zagniatamy na jednolite ciasto.

  2. Tworzymy wałek. Dzielimy na części, u mnie 8. Formujemy kulki, lekko spłaszczamy.

  3. Posypujemy makiem, sezamem, słonecznikiem, pestami dyni.

  4. Bułki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 20-25 min, 180 stopni, pieczemy na złocisty kolor.