
Dzisiaj serwuję SZAKSZUKĘ. Pyszny pomysł na sycące śniadanie. Potrzebujesz ulubione warzywa, jajka, ewentualnie inne dodatki: cieciorkę, fetę i kiełki. Przyznam, że tym razem szakszuka wyszła mi przepysznie i na pewno nie raz wrócę do takich połączeń.
Co dziś u Ciebie w kuchni?
Zapraszam Cię na mojego INSTAGRAMA – TETIISHERI. Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

- 1 cukinia, papryka czerwona, czerwona cebula
- pomidorki koktajlowe wedle uznania
- 4 jajka
- 150 g cieciorki z puszki/słoika
- przyprawy sól, pieprz, oregano
- feta wedle uznania
- 2 łyżki oleju
-
Cukinię, paprykę i cebulkę pokrój i smaż na rozgrzanym na patelni oleju aż zmiękną.
-
Dodaj pokrojone pomidorki i cieciorkę, przypraw do smaku.
-
Łyżką zrób 4 wgłębienia w warzywach i wbij w nie jajka.
-
Posyp całość pokrojoną fetą i kiełkami. Przykryj i duś na małym ogniu do ścięcia się jajek.