
CIASTKA BROWNIE – Mocno czekoladowe, rozpływające się w ustach. Klika składników i tylko chwila w kuchni. Taki zastrzyk pozytywnej energii na pewno nikomu nie zaszkodzi!!
Zapraszam Cię na mojego INSTAGRAMA – TETIISHERI. Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

- 60 g masła
- 200 g czekolady gorzkiej
- 2 jajka
- 140 g erytrytolu
- 80 g mąki orkiszowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
Do garnka włóż masło, by je roztopić. Dodaj 150 g połamanej na kosteczki czekolady i mieszając roztop ją.
-
Włącz piekarnik, temperatura 180 stopni.
-
Jajka i erytrytol ubijaj około 5 minut na puszystą masę.
Dodaj do nich masę czekoladową i wymieszaj na jednolitą masę. Wsyp mąkę i proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj.
-
Dodaj resztę czekolady (50 g) pokrojonej w kosteczkę. Wymieszaj i wstaw na 10 minut do zamrażarki.
-
Formuj ciastka w dłoniach lub za pomocą łyżki i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 10 minut.
-
Smacznego!
super
Są bardzo smaczne!