Płatki owsiane pojawiają się dość często w moich przepisach. Używam do spodów do ciast, batonów czy po prostu do zwyczajnej owsianki. Dzisiaj mam dla was przepyszną propozycję na śniadanie z płatkami owsianymi w roli głównej.

Jeśli śledzicie mojego Instagrama: TETIISHERI, to na pewno znacie ten przepis. Muffiny są genialne, bo proste, szybkie, kilkuskładnikowe, pyszne, sycące i można je zabrać do lunchboxa. Musisz tylko wymieszać składniki. Resztę zrobi za Ciebie piekarnik.

Moje muffiny są z ziarnami granatu i płatkami migdałowymi, ale uwielbiam je też w wersji z malinami. Owoce możesz wybrać, jakie lubisz.
Kogo namówiłam? 🙂

Zapraszam Cię na mojego INSTAGRAMA – TETIISHERI. Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

 

MUFFINY OWSIANE

Prosta, szybka, kilkuskładnikowa, pyszna i sycąca opcja zamiast tradycyjnej owsianki.

Porcje: 10
Składniki
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka ulubionego mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki jogurtu greckiego lub gęstego naturalnego
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • coś do posłodzenia np. syrop klonowy lub erytrytol
  • ziarna granatu
  • płatki migdałowe
Instrukcje
  1. Wymieszaj w misce łyżką wszystkie składniki z wyjątkiem płatków migdałowych.


  2. Przelej masę do foremki, posyp z wierzchu płatkami migdałowymi i wstaw do piekarnika na około 25-30 minut, 180 stopni.