
Płatki owsiane pojawiają się dość często w moich przepisach. Używam do spodów do ciast, batonów czy po prostu do zwyczajnej owsianki. Dzisiaj mam dla was przepyszną propozycję na śniadanie z płatkami owsianymi w roli głównej.
Jeśli śledzicie mojego Instagrama: TETIISHERI, to na pewno znacie ten przepis. Muffiny są genialne, bo proste, szybkie, kilkuskładnikowe, pyszne, sycące i można je zabrać do lunchboxa. Musisz tylko wymieszać składniki. Resztę zrobi za Ciebie piekarnik.
Moje muffiny są z ziarnami granatu i płatkami migdałowymi, ale uwielbiam je też w wersji z malinami. Owoce możesz wybrać, jakie lubisz.
Kogo namówiłam? 🙂
Zapraszam Cię na mojego INSTAGRAMA – TETIISHERI. Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

Prosta, szybka, kilkuskładnikowa, pyszna i sycąca opcja zamiast tradycyjnej owsianki.
- 2 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanka ulubionego mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki jogurtu greckiego lub gęstego naturalnego
- 1 łyżka masła orzechowego
- coś do posłodzenia np. syrop klonowy lub erytrytol
- ziarna granatu
- płatki migdałowe
-
Wymieszaj w misce łyżką wszystkie składniki z wyjątkiem płatków migdałowych.
-
Przelej masę do foremki, posyp z wierzchu płatkami migdałowymi i wstaw do piekarnika na około 25-30 minut, 180 stopni.
Bardzo dobre ciastka. Zamiast ziaren granatu dałam sporo rodzynek i polewę z gorzkiej czekolady na wierzch. Polecam
Super pomysł. Cieszę się, że przypadł Ci do gustu.
super przepis!
Wiadomo może ile będzie kalorii na 100g?
Nie, nie podliczałam.
Nie potrzeba proszku do pieczenia/ sody?
Nie.