
Makaron? Też jesteś na tak?
Dania z makaronem uwielbiam pod każdą postacią i choć dotąd na moim profilu dominują słodkie desery, postanowiłam dzielić się z Wami również takimi prostymi przepisami na szybkie obiady. Mam nadzieję, że przepisy na lunche również Wam się przydadzą.
Dziś propozycja prostego i pysznego obiadu/kolacji. Wegańska wersja strogonoffa.
Takie danie sprawdzi się jako propozycja na obiad, kolacją, a nawet jako opcja do lunchboxa.
Smacznego!
Zapraszam Was do sklepu ze skarbami dla domu. Jeśli macie ochotę możecie skorzystać ze zniżki:
-20% @radochygospochy www.radochygospochy.pl z kodem: TETIISHERI

- makaron
- 1 cebulka
- 1 czosnek
- kilka pieczarek
- sól, pieprz, ulubione przyprawy
- mleczko kokosowe
- płatki drożdżowe
-
Makaron ugotuj.
-
Na patelni podsmaż cebulkę, czosnek i pieczarki. Dodaj przyprawy. Zalej sosem. Dodaj mleczko kokosowe i wymieszaj.
-
Płatki drożdżowe możesz dodać do sosu lub posypać nimi danie z wierzchu.
-
Podawaj np. z makaronem. Całość możesz posypać parmezanem.
-
Przygotuj na bazie wywaru i mąki kukurydzianej (1/2 szklanki wywaru wymieszaj z 3 łyżkami mąki kukurydzianej)