Makaron? Też jesteś na tak?

Dania z makaronem uwielbiam pod każdą postacią i choć dotąd na moim profilu dominują słodkie desery, postanowiłam dzielić się z Wami również takimi prostymi przepisami na szybkie obiady. Mam nadzieję, że przepisy na lunche również Wam się przydadzą.

Dziś propozycja prostego i pysznego obiadu/kolacji. Wegańska wersja strogonoffa.
Takie danie sprawdzi się jako propozycja na obiad, kolacją, a nawet jako opcja do lunchboxa.

Smacznego!

Zapraszam Was do sklepu ze skarbami dla domu. Jeśli macie ochotę możecie skorzystać ze zniżki:
-20% @radochygospochy www.radochygospochy.pl z kodem: TETIISHERI

Wegański strogonof
Składniki
  • makaron
  • 1 cebulka
  • 1 czosnek
  • kilka pieczarek
  • sól, pieprz, ulubione przyprawy
  • mleczko kokosowe
  • płatki drożdżowe
Instrukcje
  1. Makaron ugotuj.

  2. Na patelni podsmaż cebulkę, czosnek i pieczarki. Dodaj przyprawy. Zalej sosem. Dodaj mleczko kokosowe i wymieszaj.

  3. Płatki drożdżowe możesz dodać do sosu lub posypać nimi danie z wierzchu.

  4. Podawaj np. z makaronem. Całość możesz posypać parmezanem.

Sos do zagęszczenia
  1. Przygotuj na bazie wywaru i mąki kukurydzianej (1/2 szklanki wywaru wymieszaj z 3 łyżkami mąki kukurydzianej)