
Sezon dyniowy co prawda się kończy, ale ja wciąż z nią eksperymentuję. Moja dzisiejsza poranna uczta – dyniowe gofry. Idealnie na Dzień Zdrowego Śniadania, który jest właśnie dzisiaj. Świętuję go z Lubellą w bardzo jesiennym klimacie. Fig niestety nie upolowałam, ale granat równie dobrze sprawdził się w jesiennej roli. Z orzechami i płatkami śniadaniowymi stworzył pożywne i smaczne śniadanie 🙂 Przed Wami przepis na dyniowe gofry z kilku składników.

- 1 szklanka Mąki Puszystej Tortowej Lubella
- 1/2 szklanki pokruszonych płatków Lubella Corn Flakes Kakao i Miód
- 1/2 szkanki puree z dyni
- 1 banan
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- cynamon
- płatki Lubella Corn Flakes Kakao i Miód
- granat, orzechy
-
Banana rozgnieść widelcem.
-
Dodać mąkę, puree z dyni, jajko, proszek do pieczenia, jogurt grecki, garść pokruszonych płatków i cynamon i wymieszać.
-
Wlać do silikonowej formy na gofry i piec około 25 minut w rozgrzanym piekarniku w temp. 180 stopni.
-
Podawać posypane płatkami, z dodatkiem granatu i orzechów.