Sezon dyniowy co prawda się kończy, ale ja wciąż  z nią eksperymentuję. Moja dzisiejsza poranna uczta – dyniowe gofry. Idealnie na  Dzień Zdrowego Śniadania, który jest właśnie dzisiaj. Świętuję go z Lubellą w bardzo jesiennym klimacie. Fig niestety nie upolowałam, ale granat równie dobrze sprawdził się w jesiennej roli. Z orzechami  i płatkami śniadaniowymi stworzył pożywne i smaczne śniadanie 🙂 Przed Wami przepis na dyniowe gofry z kilku składników.

DYNIOWE GOFRY
Porcje: 4 sztuki
Składniki
  • 1 szklanka Mąki Puszystej Tortowej Lubella
  • 1/2 szklanki pokruszonych płatków Lubella Corn Flakes Kakao i Miód
  • 1/2 szkanki puree z dyni
  • 1 banan
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • cynamon
do dekoracji
  • płatki Lubella Corn Flakes Kakao i Miód
  • granat, orzechy
Instrukcje
  1. Banana rozgnieść widelcem.

  2. Dodać mąkę, puree z dyni, jajko, proszek do pieczenia, jogurt grecki, garść pokruszonych płatków i cynamon i wymieszać.

  3. Wlać do silikonowej formy na gofry i piec około 25 minut w rozgrzanym piekarniku w temp. 180 stopni.

  4. Podawać posypane płatkami, z dodatkiem granatu i orzechów.