
Hej Kochani,
Mam dziś dla Was szybką, smaczną i prostą w przygotowaniu frittatę, którą można z powodzeniem zabrać w pudełku do pracy czy szkoły. Opcji łączenia składników jest cała masa, ale dziś u mnie szpinak, szynka i mozzarella.

- 8 jajek
- 1 opakowanie mozzarelli
- kilka plasterków szynki
- szpinak np. mrożony, ilość wedle uznania
- 1 ząbek czosnku
- przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona
-
Szpinak podsmaż z czosnkiem na patelni.
-
Jajka roztrzep widelcem w osobnej misce, posól i dodaj pieprz. Dodaj pokrojoną w plastry/kostkę szynkę i wymieszaj.
-
Szpinak przełóż do naczynia i zalej masą jajeczną z szynką.
-
Na wierzchu ułóż pokrojoną w kostkę mozzarellę i posyp czerwoną papryką.
-
Zapiekaj w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. U mnie czas zapiekania wyniósł 25 minut.
Wygląda pysznie nie miałam okazji jeszcze robić frittaty a ta jest niezwykle prosta w wykonaniu 🙂
Jaki prosty i smaczny przepis 🙂 idealnie na śniadanko w weekend 🙂 zrobię napewno!
Wygląda pysznie! Szkoda, ze nie moge jeść mozzarelli 🙁
Mmmm kuszące danie 🙂
Polecam 🙂
Jadłam kiedyś coś takiego w restauracji, ale sama nie robiłam. Nie wiedziałam, ze to takie łatwe! 🙂
Czasem robię podobne danie, tylko bez szynki. Fajny przepis! Można też dodać suszone pomidory do smaku, pasują idealnie 🙂
Mmm wyglada przepysznie ❤️ Uwielbiam takie zapiekanki
Nawet nie masz pojęcia jakiego mi teraz smaka tam zrobiłaś
Uwielbiam takie cuda jeść, a ostatnio kombinuję z obiadami i myślę, że by się nadało takie danie 😉
Tak bardzo to smakowicie wygląda *_*
Pyszna opcja 🙂
Przyznam, że jeszcze nie jadłam takiego dania:)
Gdzie można dostać takie naczynia do zapiekania 😉 ?
Kupiłam w Biedronce 🙂
Gdzie można dostać takie naczynia do zapiekania?
Były jakiś czas temu w Biedronce.
Hej, wyglądają tak pysznie, że właśnie zabrałam się za ich przyrządzanie z nudów. Mam nadzieję, że wszystko się uda! Pozdrawiam.
Super. Smacznego 🙂
A jaka mozzarella? Surowa kulka czy kulka w zalewie?
Użyłam startą.