
Hej,
Witajcie w kolejny piękny, słoneczny dzień. W takie ciepłe dni nikomu nie chce się spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Dlatego mam dla Was szybką propozycję na drugie śniadanie lub deser. Jagielniki z kremem czekoladowym. To kolejna opcja z kaszy jaglanej, która bardzo mi zasmakowała. Przepis jest naprawdę prosty. Smacznego.

Prosty i smaczny deser z kaszy jaglanej. Z przepisu wychodzi 6-8 babeczek.
- 6 łyżek mąki np. migdałowej (lub kokosowej lub orzechowej)
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki syropu klonowego
- 3 płynne łyżki oleju kokosowego
- 1 szklanka suchej kaszy jaglanej
- ksylitol do smaku
- 200 g gęstego jogurtu naturalnego lub greckiego
- 2-3 łyżki kakao
- ksylitol do smaku
-
Wymieszaj wszystki składniki na spód w naczyniu. Wyłóż masę na dno foremek na babeczki.
-
Kaszę ugotuj, chwilę ostudź i zblenduj. Dodaj ksylitol wedle uznania i wymieszaj. Przełóż do foremek na babeczki.
-
Jogurt wymieszaj z kakao, dodaj ksylitol i udekoruj babeczki. Odstaw do lodówki do stężenia.
Wyglądają smacznie i ładnie:)
Pomysłowe ale tym razem zupełnie nie w moim klimacie.
Prezentują się smacznie 🙂 lubię Twoje przepisy 🙂
Przepis prosty a babeczki na pewno wypadają genialnie 🙂
Wygladaja mega smacznie ❤️. Chyba musze takie zrobic!
Mmmm jak zawsze PYCHOTKA!
Szaleję za takimi przepisami! Zrobię kiedyś 🙂
Woooow ten krem wyglada pyszny! Muszę je koniecznie zrobić!
Pyszności. Narobiłaś mi smaka.
Jak przepysznie wyglądają 🙂