
Kasza jaglana na stałe zagościła w moim menu. Polubiłam ją tak bardzo, że zdecydowałam się utworzyć nową kategorię na blogu Z KASZĄ JAGLANĄ. Możecie tu znaleźć wszystkie dostępne przepisy z kaszą jaglaną w roli głównej. Bardzo często jem ją na śniadania w postaci budyniu jaglanego, lub deserów jaglanych. Ostatnio postanowiłam zrobić z niej proste praliny orzechowe. Potrzebujesz tylko 4-5 składników, a pyszną przekąskę zrobisz w kilka minut.
DESERY JAGLANE – PRZEPIS TUTAJ

- 1 woreczek kaszy jaglanej
- 2-3 łyżki syropu klonowego
- 2-3 łyżki mąki orzechowej
- 1-2 łyżki kakao
- kilka kostek gorzkiej czekolady
-
Kaszę ugotuj według instrukcji. Zostaw na chwilę do ostudzenia.
-
Do kaszy dodaj mąkę, kakao, syrop klonowy i wymieszaj.
-
Uformuj kulki. Obtocz w mące orzechowej (lub posiekanych orzechach), albo obtocz w rozpuszczonej gorzkiej czekoladzie.
-
Smacznego!
Oj ale mi smaka narobiłas!
Muszą być bardzo smaczne i zdrowe
Coś w moim guście:)
Kurcze ja nie mogę orzechow ale mój mąż na pewno by się ucieszył z takich pralinek 😉
Fajnie to się prezentuje, ciekawe jak smakuje..:) Poproszę kilka na wynos 😀
Robiłam kiedyś ale na nieco innym przepisie, bo kasza to nie mój gust. Niemniej, takie własnoręcznie robione pralinki są pyszne.
Mniam jakie pyszności ?
Bardzo lubię te Twoje posty słodyczowe i mam zamiar kiedyś zrobić 🙂
Uwielbiam Twoje przepisy! Skorzystam sobie i z tego 🙂
Ale prosty przepis! Może spróbuje w weekend 🙂
Chcialabym umiec tak piec i gotowac jak Ty
Wyglądają na bardzo smaczne 🙂
Czy mozna czyms zastapic syrop klonowy?
Tak, innym słodzidłem np. miodem 🙂