OWSIANKA jest niewątpliwie bardzo popularną śniadaniową opcją. Nie dziwię wcale. Robi się szybko, jeszcze szybciej na wodzie – w zasadzie wystarczy tylko zalać płatki, odczekać chwilę i gotowa. Można ją podawać na wiele sposobów. Obok tradycyjnej owsianki, ja uwielbiam ją pod postacią OWSIANYCH MUFFINEK (PRZEPIS znajdziesz TUTAJ) lub NOCNEJ OWSIANKI. Na moim blogu znajdziesz przepis na 4 wariacje z nocnymi owsiankami. Jeszcze jeszcze jej nie próbowałaś, koniecznie zacznij od tej z masłem orzechowym. A jeśli masz ochotę, zrób wersję chałwową lub czekoladową. PRZEPISY – TUTAJ. Daj znać, która wersja jest Twoją ulubioną 🙂

Mnie dzisiaj naszła ochota na owsiankę z masłem orzechowym, ale zamiast truskawek dodałam do niej jeszcze orzechy. Wyszła świetna i mega sycąca. Jeśli masz ochotę na mocno orzechową owsiankę z nutą migdałową, ta będzie strzałem w dziesiątkę.

Co potrzebujesz?

Zaledwie 5 składników i 5 minut pracy. Rano dodasz tylko orzechy, owoce i gotowe.

Orzechowa nocna owsianka

Świetna alternatywa zwykłej owsianki.

Składniki
  • 50 g płatków owsianych
  • 125 ml mleka np. roślinnego, u mnie migdałowe
  • 1 łyżka nasion chia
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżka syropu klonowego
Instrukcje
  1. Wymieszaj wszystkie składniki w słoiku.

  2. Zamknij słoik i wstaw na noc do lodówki.

  3. Rano dodaj ulubione orzechy i owoce.