Sobotni poranek. Spokojna kawa, a do kawy czekoladki.

Zrobienie czekoladek zajmuje dosłownie chwilę, więc jeśli masz ochotę, przygotuj sobie 4 obowiązkowe składniki: masło orzechowe, olej kokosowy, orzechy laskowe i kilka kostek gorzkiej czekolady. Opcjonalnie możesz użyć syrop daktylowy, lub po prostu go pominąć. Czekaladki też wyjdą pyszne.

5 from 1 vote
FIT TOFFIFEE

Zdrowsza wersja popularnych czekoladek toffifee.

Składniki
  • 2 duże łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 4 kostki gorzkiej czekolady
  • orzechy laskowe
  • 1 łyżka syropu daktylowego (opcjonalnie)
Instrukcje
  1. Olej kokosowy rozpuść w garnku. Dodaj masło orzechowe i syrop. Wymieszaj.

  2. Masę rozlej do foremek do 3/4 wysokości.

  3. Dodaj orzecha laskowego do środka każdej czekoladki.

  4. Wstaw na 2 godziny lub na noc do zamrażarki.

  5. Rozpuść kostki czekolady , dolej odrobinę przegotowanej wody lub płynnego oleju kokosowego do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Zrób kleks na każdej czekoladce toffifee. Odstaw do stężenia czekolady.