
Prosta, szybka i smaczna propozycja na śniadanie – pieczywo. Dzisiaj bananowe. Najlepiej smakuje z domową konfiturą lub masłem orzechowym. Można też podawać z owocami. Opcji jest wiele, a chlebek robi się szybko i jest pyszny.

- 2 banany
- 3 białka
- 2 żółtka
- 100 g mąki (np. kukurydziana, owsiana, ryżowa,gryczana)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1-2 łyżeczki cynamonu
-
Ubij białka.
-
Zblenduj banany z żółtkami.
-
Dodaj do zblendowanych bananów przyprawy, mąkę. Wymieszaj.
-
Dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj łyżką.
-
Masę przelej do formy (moja ma dł. 18cm, wys. 6cm. i jest silikonowa)
-
Możesz udekorować bananem.
-
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30-35 minut w 180 stopniach.
W koncu znalazłam przepis idealny! Niedługo go wypróbuje. Sliczne zdjęcia na blogu ?
Dziękuję :)))
A jaka powinna być przed wypiekaniem? Ponieważ korzystałam mąkę kukurydzianą i wyszło rzadkie.