Proteinowe bułeczki są idealne na śniadanie, jako bułka do hamburgera czy dodatek do sałatki. Proste, szybkie, nie wymagające specjalnych zdolności kulinarnych. Nie musiałam się do nich długo przekonywać. Uwielbiam wersję z ziołami.
BUŁECZKI PROTEINOWE
Czas przygotowania
5 mins
Czas gotowania
30 mins
Czas całkowity
35 mins
 

Świetne na śniadanie. Idealne jako bułka do zdrowego hamburgera. Proste i szybkie w przygotowaniu. Z podanych składników wychodzą 2 bułeczki.

Składniki
  • 125 g twarogu chudego
  • 20 g mąki np. z cieciorki
  • 1 jajko
  • 8 łyżek otrębów owsianych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • przyprawy: zioła prowanslaskie, oregano, bazylia
Instrukcje
  1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

  2. Uformuj 2 bułeczki.

  3. Ułóż na papierze do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika, na 30 minut w temperaturze 180 stopni.