
Proteinowe bułeczki są idealne na śniadanie, jako bułka do hamburgera czy dodatek do sałatki. Proste, szybkie, nie wymagające specjalnych zdolności kulinarnych. Nie musiałam się do nich długo przekonywać. Uwielbiam wersję z ziołami.

BUŁECZKI PROTEINOWE
Czas przygotowania
5 mins
Czas gotowania
30 mins
Czas całkowity
35 mins
Świetne na śniadanie. Idealne jako bułka do zdrowego hamburgera. Proste i szybkie w przygotowaniu. Z podanych składników wychodzą 2 bułeczki.
Składniki
- 125 g twarogu chudego
- 20 g mąki np. z cieciorki
- 1 jajko
- 8 łyżek otrębów owsianych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- przyprawy: zioła prowanslaskie, oregano, bazylia
Instrukcje
-
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
-
Uformuj 2 bułeczki.
-
Ułóż na papierze do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika, na 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Tak, można.
witam. czy mozna zastapic make z cieciorki maka z pestek dyni?
Czym można zastąpić jajko?
nie można 🙂
Czy mąka ryżowa też będzie dobra?
tak 🙂